excursies in Andalusie

excursies in andalusie

Excursies in Andalusie Boeken!

Je bent op vakantie in Andalusie. Wat is hier allemaal te doen?
Tejeda Tours biedt verschillende excursies in Andalusie aan. Ga met ons mee!

  • Kleine groepen
  • Rustig tempo
  • Voldoende vrije tijd
  • Nederlands sprekende gids
  • Comfortabele 9 persoons bus

Ga naar het overzicht van al onze excursies

Wat te doen in Andalusie

Je bent op vakantie in Andalusie! Aan de heerlijke Costa del Sol in het zuiden van Spanje. Je kunt hier het hele jaar door genieten. Het zonnetje schijnt, de stranden zijn schoon en op het terras krijg je de lekkerste tapa´s geserveerd. In de steden Torre del Mar, Nerja en Almunecar kun je je uitstekend vermaken. Maar ook in de kleinere plaatsen zoals Frigiliana, La Herradura en Caleta de Velez ga je je zeker niet te vervelen.

Naast zon, strand en lekker eten heeft Andalusie natuurlijk nog veel meer te bieden. Het is een grote regio en de mogelijkheden om eens een leuk uitstapje te doen zijn dan ook heel divers.

Excursies in Andalusie Boeken!

Natuur

natuurpark Tejeda
natuurpark Tejeda

Andalusie is rijk aan verschillende soorten natuurparken. Helemaal in het westen heb je bijvoorbeeld NP Doñana; een beschermd broedgebied voor watervogels.
Boven Marbella heb je de Sierra de Grazalema waar je uitstekend kunt wandelen en je de ´witte dorpjes´ vindt.

Maar ook dichterbij is een leuk natuurgebied namelijk het NP Tejeda waar wij onze naam aan hebben ontleend. Er zijn interessante routes langs de verschillende bergdorpjes te rijden en ook hier zijn mooie wandelpaden te vinden.
Houdt je van het hooggebergte dan ga je naar de Sierra Nevada, vlakbij Granada. De toppen gaan hier tot 3500 meter hoog en je kunt een heel stuk met de ski-lift komen.
Prachtige rotssteenformaties vind je in El Torcal. En bij El Chorro vind je het enkele jaren geleden weer geopende wandelpad Caminito del Rey.

Cultuur

Andalusie heeft een rijke geschiedenis. En die is veel plekken goed bewaard gebleven. In de beroemde grotten bij Nerja zijn veel prehistorische vondsten gedaan. In Antequera zijn hunebedden van 2500 v. Chr. te vinden. Er zijn vele Romeinse overblijfselen zoals Ítalica bij Sevilla of het theater in Málaga.

Alhambra
Alhambra

Veruit de meeste sporen zijn echter uit de tijd van de Moorse overheersing van dit land. De Arabische bezetting duurde van begin 7e tot eind 15e eeuw. De meest bekende gebouwen uit die tijd zijn het Alhambra in Granada en de Mezquita in Córdoba. Maar bijna elke stad of dorp heeft wel gebouwen uit een Moors verleden.
Na de herverovering van het land door de katholieke koningen op de Arabieren brak voor Spanje de gouden eeuw aan. In 1492 ontdekte Christoffel Columbus de nieuwe wereld en bracht het land grote rijkdom en werden er prachtige kathedralen en paleizen gebouwd.

Neem contact met ons op in het geval je vragen hebt.

Ga naar het overzicht van al onze excursies in AndalusieBoeken!

Complete rondreizen door Andalusië vind je bij Tejeda Travel