excursie Granada

excursie Granada

Excursie Granada Boeken!

Op excursie Granada met Tejeda Tours. Ga met ons mee!

  • Kleine groep (maximaal 6 personen)
  • Rustig tempo en voldoende vrije tijd
  • Hoogtepunten maar ook verborgen plekjes
  • Nederlands sprekende gids
  • Comfortabele 9 persoons bus

Programma

  • de excursie Granada wordt op vrijdag uitgevoerd
  • duur gehele excursie ongeveer 9 uur
  • stadswandeling van ongeveer 3 uur
  • vrije tijd voor lunch en eigen invulling
  • entree Alhambra bij beschikbaarheid tickets

PrijsBoeken!

Deze excursie Granada kost EUR 90,- per persoon.
Inclusief: vervoer, gids, churro´s met chocola.
Ticket Alhambra kost EUR 20,- extra (bij beschikbaarheid).
Opmerking: Deze excursie kan ook als privé excursie worden geboekt.

Entree Alhambra

Een bezoek aan de Moorse paleizen in het  Alhambra zijn een hoogtepunt en zeker de moeite waard. Er zijn echter beperkt entreekaarten beschikbaar en die zijn meestal al maanden van tevoren uitverkocht. Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken. Je zou de tickets ook zelf kunnen kopen op de website van het Alhambra.

Beschrijving excursie Granada

Rond 9 uur word je opgehaald door de gids. De groep is klein (maximaal 6 personen) dus we zijn ook zo op pad. Op naar Granada!

Granada kathedraal
kathedraal

Na aankomst lopen we naar het gezellige plein Bib Rambla in het bruisende centrum van Granada. De gids weet een authentieke bar waar je op heerlijke churro´s met chocola wordt getrakteerd. Je kunt kijken hoe deze lekkernij in een grote pan wordt bereid. Gesterkt gaan we de stad verkennen.

We beginnen onze wandeling in de wijk El Realejo. Daar zien we het standbeeld van Isabella La Católica. De gids zal vertellen over de periode van de Moorse overheersing van een groot deel van Spanje. En over Isabella, die de Reconquista, de herverovering door de katholieken op de Moren, heeft voltooid.

lunch in Granada
tapa bar

Er zijn vele prachtige overblijfselen uit de Moorse periode. We bezoeken onder andere een souk (markt), een herberg en een badhuis. Verder zie je de imposante kathedraal van Granada. Ook interessant is de Koninklijke kapel, de graftombe van de katholieke koningen. Er is eventueel tijd om de kathedraal en kapel van binnen te bezichtigen.
We vervolgen onze weg door de Moorse wijk Albayzin. Een wirwar van smalle steegjes en trappetjes. En enkele pleintjes van waaruit je een schitterend uitzicht hebt op het Alhambra en het gebergte Sierra Nevada. Er wordt flamenco op straat gespeeld. Het is een heerlijke sfeer!
Het is tijd voor de lunch. Dit kun je op eigen gelegenheid doen. De gids weet enkele restaurantjes waar je de lekkerste tapa´s kunt krijgen. Na de lunch is er nog wat vrije tijd.

mozaik in Alhambra
Alhambra

Als afsluiting bezoeken we het Alhambra. Dit is een complex van indrukwekkende paleizen en prachtige tuinen. Er is een schitterend uitzicht over de stad en de omgeving. Een groot gedeelte van het Alhambra is vrij toegankelijk. Voor enkele monumenten is een ticket nodig (zie informatie hierboven). Ook zonder toegang tot de paleizen is een bezoek aan het Alhambra zeker de moeite waard!
Het wordt tijd om weer ´naar huis´te gaan. Het einde van een mooie excursie Granada.

Neem contact met ons op in het geval je vragen hebt.

Ga naar het overzicht van al onze excursiesBoeken!

Complete rondreizen door Andalusië vind je bij Tejeda Travel