excursie El Torcal

excursie El Torcal

Excursie El Torcal Boeken!

Op excursie El Torcal met Tejeda Tours. Ga met ons mee!

  • Kleine groep (maximaal 6 personen)
  • Comfortabele 9 persoons bus
  • Rustig tempo en voldoende vrije tijd
  • Leuke mix van natuur en cultuur
  • Nederlands sprekende gids

Programma

  • de excursie El Torcal wordt op dinsdag uitgevoerd
  • duur gehele excursie ongeveer 9 uur
  • natuurwandeling van ongeveer 2 uur
  • stadswandeling Antequera van ongeveer 1 uur
  • vrije tijd voor lunch en eigen invulling

PrijsBoeken!

Deze excursie El Torcal kost EUR 90,- per persoon.
Inclusief: vervoer, gids, entree Alcazaba.
Opmerking: Deze excursie kan ook als privé excursie worden geboekt.

Natuurpark El Torcal

berggeiten in El Torcal
berggeiten

El Torcal is een klein maar spectaculair natuurpark. Het ligt gelegen op 40 km ten noorden van Málaga vlakbij de stad Antequera. Het gebied bestaat uit karstgebergte. Dat betekent dat kalksteen door water en wind in de meest bizarre vormen is geërodeerd. Naast mooie bloemen en planten zijn er ook berggeiten en gieren thuis. Het is bijna zeker dat je ze zult zien.
In El Torcal zijn enkele goed bewegwijzerde wandelingen uitgezet. Met een normale conditie en goede schoenen zijn deze prima te doen. Verder zijn er een interessant informatiecentrum en een cafetaria te vinden.

Antequera

Alcazaba Antequera
Alcazaba

Antequera is een kleine stad maar zit boordevol geschiedenis. Door de strategische ligging en de vruchtbare omgeving hebben zich hier vele volkeren gevestigd. Er zijn zelfs hunebedden van 2500 v Chr. te vinden. Verder zijn er Romeinse thermen, Moorse kastelen en prachtige kerken te bewonderen. De stad is bij toeristen nog niet zo bekend. Daarom kun je hier het alledaagse leven van een typische stad in Andalusië meemaken.

Beschrijving excursie El Torcal

Rond 9 uur word je opgehaald door de gids. De groep is klein (maximaal 6 personen) dus we zijn ook zo op pad. Op naar El Torcal!

De rit naar El Torcal duurt ongeveer 1,5 uur en is een belevenis op zich. We rijden door het heuvelachtige natuurgebied Montes de Málaga en enkele typische dorpjes waar de tijd stil lijkt te hebben gestaan. Bij El Torcal aangekomen is er tijd voor koffie en kun je van het uitzicht genieten (we zitten op 1350 m). Daarna maken we een wandeling door dit bizarre landschap.

lunch
lunch

Het is een halfuurtje rijden naar Antequera. Tijd voor de lunch. De gids kent adresjes waar ze de lekkerste hapjes hebben. Na de lunch bezoeken we de uitstekend bewaarde Alcazaba, het Moorse fort. Het is een indrukwekkend gebouw en de geschiedenis van de Moorse overheersing van dit gebied wordt hier duidelijk uitgelegd. Na dit bezoek heb je nog een uurtje vrij om de rest van de stad te ontdekken.
Het wordt tijd om weer ´naar huis´te gaan. Het einde van een mooie excursie El Torcal.

Neem contact met ons op in het geval je vragen hebt.

Ga naar het overzicht van al onze excursiesBoeken!

Complete rondreizen door Andalusië vind je bij Tejeda Travel